wssugo_hun2.gif wssugo_eng2.gif wssugo_deu2.gif
wssugo_logo1c.png
WS_logo.png
 
Összes menü nyitása / zárása
1. Súgó
2. Alapfogalmak
3. Használat
4. Adatfeltöltés
5. Webáruház
6. Fórum
7. Beállítások
8. Letöltés
 
wssugo_home.gif wssugo_sitemap.gif
 
wssugo_title5b.gif
[ 5.2 ]
Nagy webáruház
A WEB-SET szolgáltatáson belül két fajta webáruházat különböztetünk meg. Az egyik webáruház típus a kis webáruház (minishop), a másik a nagy webáruház (webshop). Az ebben a fejezetben említésre kerülő előtag nélküli webáruház szavak -, amennyiben az nincs külön jelölve - a nagy webáruházra (webshop) vonatkoznak.

Amennyiben szolgáltatási csomagjában engedélyezve van nagy webáruház (webshop) kialakításának lehetősége, úgy az áruház adminisztrációja, karbantartása, termék-információval való feltöltése egy külön felületen történik.


Professzionális rendszer

A nagy webáruház (webshop) alapjaiban ugyanúgy működik, mint "kisebb" változata, néhány olyan kiegészítő funkcióval, ami a nagy vevőkörrel és nagy (több ezer/tízezer) termékszámmal rendelkező vállalkozások számára ad optimálisabb megoldást. A nagy webáruházban a termék-információk adminisztrációja magasabb szinten folyik.

Ügyfél-azonosítás

A webáruházat látogatóknak lehetőségük van regisztrálni. Így lehetőség nyílik a webáruházat üzemeltető fél részére a regisztrált vásárlók azonosítása. Az ügyfél-azonosítással a vásárlók különböző csoportokba sorolhatók, a különböző csoportokhoz pedig egyedi árkategóriák rendelhetők.


Bővített árkategória-képzés

Míg a kis webáruházban (minishop) az egy termékhez maximálisan rendelhető árkategóriák száma kettő, addig a nagy webáruházban ez a szám maximálisan tíz lehet. Ezzel a lehetőséggel nem csak nettó és bruttó eladási értékkel láthatja el termékeit, hanem kialakíthat számos egyedi igényre szabott árkategóriát is. A különböző árkategóriákkal különböző vevőcsoportoknak ugyanazt a terméket eltérő áron prezentálhatja egy webáruházon belül.

Termékadatok

A webáruházban az egy termékhez tartozó és megjeleníthető adatok száma 20 felett van. Az egyes adatok meg nem jelenítése felhasználói szinten nem lehetséges, de a szolgáltatótól egyedi igény szerint kérhető. További termékadatok megjelenítésére viszont nincs lehetőség a rendszer univerzális (minden webáruházra kiható) működéséből kifolyólag.
megjeleníthető termék-információk
magyarázat
cikkszám
Olyan karaktersorozat, amivel az egyes termékek pontos beazonosítása történik.
megnevezés
A termék neve.
almegnevezés
Különböző kategóriák, típusok, csoportok megjelölésére szolgáló kifejezések.
megjegyzés
Rövid, pár mondatos termékismertető.
mennyiségi egység
A termék minimálisan rendelhető mennyiségének mértékegysége.
mennyiség
A termék minimálisan rendelhető mennyisége.
vevőcsoport #0
10 különböző árkategória társítható egyetlen termékhez. Az árkategóriák a felhasználó által szabadon definiálhatók. Példa kategóriák: nettó ár, bruttó ár, internetes ár, akciós ár, kisker ár, nagyker ár, lista ár, kölcsönzési ár, import ár, export ár, stb.
vevőcsoport #1
vevőcsoport #2
vevőcsoport #3
vevőcsoport #4
vevőcsoport #5
vevőcsoport #6
vevőcsoport #7
vevőcsoport #8
vevőcsoport #9
kis méretű kép
A terméket ábrázoló kis méretű, előzetes kép (thumbnail).
nagy méretű kép
A terméket ábrázoló nagy méretű, részletgazdag kép.
pénznem
Az kifizetendő ellenérték elvárt pénzneme.
akciós
Akciós besorolásba való helyezés lehetősége.
letölthető állomány
A termékhez tetszés szerinti állomány (adatlap, dokumentum) társítható, annak letöltési lehetőségével.
 
 
Ez az írás a WEB-SET tartalomkezelő rendszer használati útmutatójának (WEB-SET Súgó) egy részlete. Az interneten elérhető a www.webset.hu/sugo/ oldalon.
 
BIT-HUNGARY KFT.
Tel.: +36 1 436 - 1010     Fax: +36 1 436 - 1030     E-mail: info@bit-hungary.hu