wssugo_hun2.gif wssugo_eng2.gif wssugo_deu2.gif
wssugo_logo1c.png
WS_logo.png
 
Összes menü nyitása / zárása
1. Súgó
2. Alapfogalmak
3. Használat
4. Adatfeltöltés
5. Webáruház
6. Fórum
7. Beállítások
8. Letöltés
 
wssugo_home.gif wssugo_sitemap.gif
 
wssugo_title3b.gif
[ 3.3 ]
Oldal létrehozása
Az oldalak létrehozása szabadon megtehető, azonban a létrehozható oldalak száma a szolgáltatási csomagtól függően meghatározott, vagyis korlátozott. Amennyiben a felhasználó eléri a maximális oldalszámot, a rendszer nem engedélyez több oldalt létrehozni. Ahhoz, hogy újból tudjon oldalt létrehozni, törölnie kell meglévő oldalaiból.

Új oldal készítésekor használjuk a szerkesztő felület legfelső sorában lévő Új oldal funkciót.
1
2

3
4

5
Kattintson az Új oldal opcióra a legfelső sorban.
A megjelenő ablakban az Oldal megnevezése sorban írja be a beviteli mezőbe a létrehozandó oldal nevét.
A Használt sablon legördülő menüben válassza ki, melyik sablonból szeretné létrehozni az új oldalt.
Az Oldaltípus legördülő menüben válassza ki a létrehozandó oldal típusát. Alapesetben hagyja változatlanul (alapértelmezett: normál).
Kattintson az OK gombra.
A rendszer ezek után létrehozza az oldalt, a megadott paraméterekkel és a szerkesztőfelületre betölti.
Az oldal automatikusan sorszámot kap.


Oldal megnevezése

Ez az elnevezés a WEB-SET-es weboldalak beazonosíthatóságában segít a felhasználónak. A megadott névnek csak a szerkesztő felületen van jelentősége.


Használt sablon

Ezen a listán az előzetes megbeszélés alapján kialakított sablonok fognak szerepelni. A sablonok száma a szolgáltatási csomagtól függően meghatározott. Az eltérő sablonok célja, hogy az eltérő tartalommal feltöltött oldalak funkcióiknak a legmegfelelőbb kialakítást, elrendezést nyújtsák. Például egy képgaléria sablonban túlnyomórészt képek beviteli lehetősége lesz. A létrehozandó oldalhoz olyan sablont válasszon, amelyik a legjobban megfelel a feltöltésre szánt tartalom prezentálására. Egy sablonból több oldal is létrehozható.


Oldaltípus

Ezen a listán a következő típusokból választhat: normál, beléptető és védett. Alapvető esetben a normál típus van megjelölve, hagyja ezt a beállítást változatlanul.
típus
magyarázat
normál
Alapértelmezett beállítás, a létrehozott oldal normál típusú lesz.
beléptető
Ennek a típusnak a kiválasztása esetén a létrehozott oldal éles megtekintés esetén egy felugró ablakot fog eredményezni, ahol a látogatók név és jelszó megadásával szerezhetnek jogosultságot a weboldal megtekintésére.
védett
Ennek a típusnak a kiválasztása esetén a létrehozott oldal nem érhető el az interneten hagyományos böngészéssel, csak amennyiben jogosultságot szereztek a beléptető oldalon keresztül. Védett oldalakkal olyan rész alakítható ki az interneten, amit csak egy meghatározott látogatói körnek szeretnénk rendelkezésre bocsátani.
Ha a létrehozható oldalak maximális száma nem elegendő, hogy az eltervezett weboldalait kialakítsa, kérvényezheti az oldalszám-korlátozás módosítását. Előfordul, hogy az előfizető abban látja a megoldást, ha nagyobb szolgáltatási csomagra vált át, de ennél kényelmesebb megoldás is létezik, mégpedig a plusz oldalak vásárlása. Ez az eljárás kevésbé körülményes és költséghatékonyabb is. Ennek általában anyagi vonzata van, szükség esetén kérjen árajánlatot az ügyfélszolgálaton keresztül.
 
 
Ez az írás a WEB-SET tartalomkezelő rendszer használati útmutatójának (WEB-SET Súgó) egy részlete. Az interneten elérhető a www.webset.hu/sugo/ oldalon.
 
BIT-HUNGARY KFT.
Tel.: +36 1 436 - 1010     Fax: +36 1 436 - 1030     E-mail: info@bit-hungary.hu