wssugo_hun2.gif wssugo_eng2.gif wssugo_deu2.gif
wssugo_logo1c.png
WS_logo.png
 
Összes menü nyitása / zárása
1. Súgó
2. Alapfogalmak
3. Használat
4. Adatfeltöltés
5. Webáruház
6. Fórum
7. Beállítások
8. Letöltés
 
wssugo_home.gif wssugo_sitemap.gif
 
wssugo_title5b.gif
[ 5.4 ]
Több termék feltöltése
Termék-információk feltöltését végezheti csoportosan is egy külső állomány segítségével. Ez a művelet akkor célszerű, ha a nagy termékszámhoz (50 - 50000) tartozó adatmennyiség egyesével való feltöltése túlságosan sok időt venne igénybe. Közismert szoftverekkel, illetve egyedileg létrehozott adatbázis-kezelő rendszerekkel könnyedén hozható létre nagy mennyiségű termékadatot táblázatosan tároló állományok. Ezeknek az - akár automatizált rendszerek által előállított - állományoknak a segítségével teljes webáruház-feltöltést végezhet másodpercek alatt. A folyamat lényegében időhatékonysági szempontból lényeges.

Csoportos termék-információ feltöltése CSV állománnyal

A csoportos termékadat-feltöltés végezhető CSV állomány segítségével. A CSV állományok olyan nagy mennyiségű adatok táblázatszerű tárolását biztosító fájlok, amiket sok adatfeldolgozó rendszer képes könnyedén kezelni. A CSV állományok táblázatkezelő programokban alakíthatók ki, ami kényelmes és gyorsabb is lehet az automatizált adatgenerálásnak köszönhetően (Microsoft Excel táblázatkezelő program dinamikus adatcellái, ahol egy cellaérték megváltoztatásával egy másik automatikusan igazodhat hozzá, például összegszámításnál).
1
2
3
4
5
Kattintson a szerkesztőfelület fő menüsorában lévő Terméklista nevű opcióra.
A megjelenő ablakban kattintson az Adatfeltöltés CSV állományból melletti Tallózás... gombra.
Keresse meg számítógépén a CSV állományt és jelölje ki.
Kattintson a Megnyitás gombra.
Kattintson az OK gombra.
A CSV állományok Microsoft Excel táblázatkezelő program segítségével készíthetők el. Ezeket az állományokat a felhasználónak kell biztosítania küldés esetén. Az elterjedt táblázatkezelő programokkal a felhasználók barátságosabb környezetben, minimális szaktudással is elkészíthetik a szükséges táblázatot.

Csoportos termék-információ feltöltése DBF állománnyal

A csoportos termékadat-feltöltés végezhető DBF állomány segítségével. A DBF állományok olyan nagy mennyiségű adatok adatbázisszerű tárolását biztosító fájlok, amiket sok raktárfeldolgozó rendszer képes könnyedén kezelni. A DBF állományok raktári adatbáziskezelő programokban alakíthatók ki, ami kényelmes és gyorsabb is lehet az automatizált adatgenerálásnak köszönhetően.
1
2
3
4
5
Kattintson a szerkesztőfelület fő menüsorában lévő Terméklista nevű opcióra.
A megjelenő ablakban kattintson az Adatfeltöltés DBF állományból melletti Tallózás... gombra.
Keresse meg számítógépén a DBF állományt és jelölje ki.
Kattintson a Megnyitás gombra.
Kattintson az OK gombra.
 
 
Ez az írás a WEB-SET tartalomkezelő rendszer használati útmutatójának (WEB-SET Súgó) egy részlete. Az interneten elérhető a www.webset.hu/sugo/ oldalon.
 
BIT-HUNGARY KFT.
Tel.: +36 1 436 - 1010     Fax: +36 1 436 - 1030     E-mail: info@bit-hungary.hu