wssugo_hun2.gif wssugo_eng2.gif wssugo_deu2.gif
wssugo_logo1c.png
WS_logo.png
 
Összes menü nyitása / zárása
1. Súgó
2. Alapfogalmak
3. Használat
4. Adatfeltöltés
5. Webáruház
6. Fórum
7. Beállítások
8. Letöltés
 
wssugo_home.gif wssugo_sitemap.gif
 
wssugo_title3b.gif
[ 3.10 ]
Oldal kiegészítő beállításai
Ez a funkció a létrehozott oldalak olyan beállításait teszi lehetővé, amik háttér-információkkal, kiegészítő paraméterekkel látják el az oldalt. Ezek az információk vagy nem a böngészőablak megjelenítő területén kerülnek elhelyezésre vagy olyan adatok, amik csak az információkezelő rendszerek (kereső oldalak) által értelmezhetők, a látogató számára pedig nem látható. Ezek segítségével az internetre felkerülő oldal téma-meghatározási besorolása könnyebbé válik számos adatfeldolgozó rendszer számára.
1
2
3

4

5
6
7

8
Töltse be azt az oldalt, amelyiknek beállításait módosítani szeretné.
Az oldalműveleti sorban kattintson a Beállítás opcióra.
A META-bejegyzések melletti legördülő listán válassza ki az Amit itt kitöltök, csak az jelenjen meg (ajánlott) sort.
A Böngésző címsor melletti mezőbe írja be a böngésző ablakának címsorában megjelenítendő szöveget.
A Kulcsszavak melletti mezőbe írja be az oldalhoz társítani kívánt kulcsszavakat.
Az Oldal leírása melletti mezőbe írja be az oldal rövid ismertető leírását.
A Leírás kivonata melletti mezőbe írja be azokat a tartalomra utaló szavakat, amik az oldal leírásában szerepeltek.
Kattintson az OK gombra.

META-bejegyzések

A legördülő listán négy beállítási lehetőség van. Itt kezelhető, hogy a weboldalak a teljes weboldalrendszerhez tartozó globális META-bejegyzéseket vagy egyéni META-bejegyzéseket alkalmazzanak.
opció
eredmény
A bejegyzések nem jelennek meg (nem ajánlott) Az ablakban kitöltésre került mezők hatása nem érvényesül.
Csak a globális META-bejegyzések jelennek meg A kiválasztott oldal a globálisan meghatározott adatokat fogja alkalmazni.
A globális és az itt beállított META-bejegyzések is megjelennek Az oldal META-bejegyzései a globális és az egyedileg definiált adatok összességéből épül fel.
Amit itt kitöltök, csak az jelenjen meg (ajánlott) Az aktuális oldal az ablakban meghatározott adatok alapján definiálja a META-bejegyzéseket.

Böngésző címsor
Ez a szöveg az internetes böngésző szoftverek legfelső sorában általában a baloldalon kerül megjelenítésre. Ez a felirat jelenik meg a tálcára helyezett (miniatürizált) futó alkalmazások gombjain a beazonosítás céljából.
Kulcsszavak
A kulcsszó definíció szerint olyan lényeges szó vagy kifejezés, amely releváns a kérdéses weboldal vagy dokumentum szempontjából. Ugyan a "kulcsszavak" és a "keresési kifejezések" bizonyos kontextusokban felcserélhetők egymással, bizonyos információkezelő rendszerek a külső és a belső keresések megkülönböztetése érdekében különbséget tesznek a kulcsszavak és a keresési kifejezések között.

Bizonyos helyeken a "kulcsszavak" külső keresőmotorokhoz vannak társítva. Ha például valaki úgy talált rá az Ön webhelyére, hogy végrehajtotta az "autók" keresést a www.google.hu webhelyen, akkor ő az "autók" kulcsszóhoz van társítva. Ezzel szemben néhány információ-feldolgozó hely definíciója szerint a "keresési kifejezés" minden olyan szó, amelyre egy látogató keres a belső, webhelyről indított keresés segítségével. Ha például egy olyan látogató, aki a Google keresőmotorról, az "autók" kulcsszóval érkezett az Ön webhelyére, ezután rákeres a webhely keresési funkciójával a "szűrők" szóra, akkor ehhez a látogatóhoz az "autók" kulcsszó és a "szűrők" keresési kifejezés van társítva.

Lényegében véve a kulcsszó olyan szó, amelyre külső keresőmotorral keresnek, a keresési kifejezés pedig olyan szó, amelyre az Ön belső, webhelyről indított keresésével keresnek.

Oldal leírása

Az oldal leírása a felhasználó által megfogalmazott olyan rövid, tömör és tárgyilagos szöveg, ami releváns a megjelenítendő weboldal szempontjából. Elegendő egy-két mondat elhelyezése ebben a szövegmezőben. Célszerű alkalmazni a kulcsszó mezőben feltűntetett szavakat. Ez a pár soros szöveg a Google kereső használatakor a találati oldalakon szereplő hivatkozások (linkek) alatt kerül megjelenítésre.

Leírás kivonata

A leírás kivonata jelölésű mező funkciója hasonló az oldal leírása nevű mező funkciójához, azzal az eltéréssel, hogy az itt bevitt adatok a Yahoo kereső számára adnak át információt.
 
 
Ez az írás a WEB-SET tartalomkezelő rendszer használati útmutatójának (WEB-SET Súgó) egy részlete. Az interneten elérhető a www.webset.hu/sugo/ oldalon.
 
BIT-HUNGARY KFT.
Tel.: +36 1 436 - 1010     Fax: +36 1 436 - 1030     E-mail: info@bit-hungary.hu