wssugo_hun2.gif wssugo_eng2.gif wssugo_deu2.gif
wssugo_logo1c.png
WS_logo.png
 
Összes menü nyitása / zárása
1. Súgó
2. Alapfogalmak
3. Használat
4. Adatfeltöltés
5. Webáruház
6. Fórum
7. Beállítások
8. Letöltés
 
wssugo_home.gif wssugo_sitemap.gif
 
wssugo_title5b.gif
[ 5.1 ]
Kis webáruház
A WEB-SET szolgáltatáson belül két fajta webáruházat különböztetünk meg. Az egyik webáruház típus a kis webáruház (minishop), a másik a nagy webáruház (webshop). Az ebben a fejezetben említésre kerülő előtag nélküli webáruház szavak -, amennyiben az nincs külön jelölve - a kis webáruházra (minishop) vonatkoznak.

Amennyiben szolgáltatási csomagjában engedélyezve van webáruház (minishop) kialakításának lehetősége, úgy az adminisztrációs felületen a főmenüsor a 'Terméklista' nevű opcióval bővül. Ezzel az új opcióval a webruházába feltöltött termék-információk karbantartása, frissítése végezhető el. Kis webáruház esetén a termék-információk feltöltése két módon is történhet. A termék-információk feltöltését végezheti egyesével vagy akár csoportosan is.


Egyszerűség és komfort

Kis webáruház üzemeltetése a maximum 400-500 termékszámmal rendelkező vállalkozások számára nyújt technikai hátteret mind termékprezentálásban, a vásárlás/rendelés lebonyolításában és a rendelési értesítések/visszaigazolások vásárlóknak való elküldésében.


Termékkatalógus

Készíthet termékkatalógust is, ami vásárlásra nem ad lehetőséget. Ha úgy gondolja, hogy internetes rendelést még nem akar, csak egy termékkatalógust, arra is van lehetőség. Később bármikor dönthet úgy, hogy rendelni is lehessen és akkor a kosárfunkció aktiválásra kerül.

Vásárlói kosárindikátor

Az interneten történő vásárlás közben a virtuális kosárba helyezett termékek számát és a várható rendelési összeget figyelemmel kísérhetik a látogatók.

Termékadatok

A webáruházban az egy termékhez tartozó és megjeleníthető adatok maximális száma 10. Az egyes adatok meg nem jelenítése felhasználói szinten nem lehetséges, de a szolgáltatótól egyedi igény szerint kérhető. További termékadatok megjelenítésére viszont nincs lehetőség a rendszer univerzális (minden webáruházra kiható) működéséből kifolyólag.
megjeleníthető termék-információk
magyarázat
cikkszám
Olyan karaktersorozat, amivel az egyes termékek pontos beazonosítása történik.
megnevezés
A termék neve.
almegnevezés
Különböző kategóriák, típusok, csoportok megjelölésére szolgáló kifejezések.
megjegyzés
Rövid, pár mondatos termékismertető.
mennyiségi egység
A termék minimálisan rendelhető mennyiségének mértékegysége.
mennyiség
A termék minimálisan rendelhető mennyisége.
nettó ár
A termék nettó eladási értéke.
bruttó ár
A termák bruttó eladási értéke.
kis méretű kép
A terméket ábrázoló kis méretű, előzetes kép (thumbnail).
nagy méretű kép
A terméket ábrázoló nagy méretű, részletgazdag kép.

Szükséges előkészület

Termékoldal létrehozásához általános esetben mindig egy speciális terméksablon szükséges. A terméksablon olyan sablon, amely meghatározott elrendezés szerint tartalmaz termék-információk feltöltésére szolgáló WEB-SET-es ikonokat. Termékoldalt úgy készíthet, ha új oldal létrehozásakor a használható sablonok sorában lévő legördülő listán a termék sablont választja ki.
 
 
Ez az írás a WEB-SET tartalomkezelő rendszer használati útmutatójának (WEB-SET Súgó) egy részlete. Az interneten elérhető a www.webset.hu/sugo/ oldalon.
 
BIT-HUNGARY KFT.
Tel.: +36 1 436 - 1010     Fax: +36 1 436 - 1030     E-mail: info@bit-hungary.hu