wssugo_hun2.gif wssugo_eng2.gif wssugo_deu2.gif
wssugo_logo1c.png
WS_logo.png
 
Összes menü nyitása / zárása
1. Súgó
2. Alapfogalmak
3. Használat
4. Adatfeltöltés
5. Webáruház
6. Fórum
7. Beállítások
8. Letöltés
 
wssugo_home.gif wssugo_sitemap.gif
 
wssugo_title2b.gif
[ 2.4 ]
WEB-SET ikonok jelentése
A WEB-SET-es oldalak tartalmának szerkesztése, módosítása az adminisztrációs felületen történik, ahol a belépést követően lehetőség nyílik számos változtatásra. Ezen a szerkesztőfelületen az oldalak behívásakor előnézeti kép kerül elénk, ahol a tartalom mellett szerkesztési ikonok is megjelennek. Ezekre az ikonokra kattintva olyan különálló ablakok jelennek meg, ahol adott típusú tartalmi elemek feltölthetők, módosíthatók és később bármikor törölhetők. Az ikonok csak a szerkesztőfelületen láthatók és a helyük meghatározzák a feltöltésre kerülő elemek (szöveg, kép) helyét. A változtatható elemek típusát az alábbi WEB-SET-es ikonok jelölik:
TAG_SZOVEG.gif
Szöveg
Az adott helyre kizárólag szöveges tartalom tölthető fel.
TAG_LISTA.gif
Lista
Az adott helyre kizárólag szöveges tartalom tölthető fel, a szövegen belül lista készítése támogatott.
TAG_KEP.gif
Kép
Az adott helyre kizárólag kép tölthető fel.
TAG_TABLAZAT.gif
Táblázat
Az adott helyre kizárólag táblázat alakítható ki.
TAG_URLAP.gif
Űrlap
Az adott helyre kizárólag űrlap alakítható ki.
TAG_LINKAJANLO.gif
Linkajánló
Ez jelöli, hogy a sablonban az adott helyen megjeleníthető egy hivatkozás, melynek segítségével az adott oldalt elküldhetjük hivatkozásként egy e-mail címre.
TAG_FLASH.gif
Flash
Az adott helyre kizárólag flash tölthető fel (alapvetően nem opcionális, egyedi igény szerinti lehetőség).
TAG_TERMEK.gif
Termék
Az adott helyre kizárólag termékinformáció tölthető fel.
TAG_FORUM.gif
Fórum
Az adott helyen kizárólag fórum rendszer alakítható ki.

Állandó elemek

Előzetes egyeztetés alapján kérhető, hogy bizonyos ikonok állandó típusúvá váljanak. Az állandó típusú ikon olyan feltöltési hely, ahol a tartalom megváltoztatása az összes azonos sablonból létrehozott oldal azonos helyére hatással van. Így például egy több száz oldalból álló weboldalon a minden oldalon szereplő menü szövegét egyetlen egyszer kell csak átírni és nem több százszor. Az ilyen ikonok piros kerettel vannak feltűntetve.
TAG_ALLANDO.gif
Az állandó ikonok, használatukkal idő spórolható meg.
Gyorsabb feltöltés

Lehetőség van bizonyos elemek feltöltésekor olyan hivatkozásokat alkalmazni, amik más WEB-SET-es oldalakra mutatnak. A szerkesztő felületen minden létrehozott oldalt utólagosan egy listából kiválasztva betölthető a szerkesztési területre, de a könnyebb és gyorsabb navigálás érdekében egy külön kis ikon is képes az adott oldalra navigálni a felhasználót. Ezekre a kis vörös négyzetekre kattintva azonnal betölthetjük a hozzá kötött oldalt, ha már létrehozták.
TAG_NAVIG.gif
A kis vörös ikonokkal gyorsan válthatunk oldalt a szerkesztőben.
Előfordulhat olyan helyzet, amikor a hivatkozás már alkalmazva van szöveges elemen, de az oldal, amire mutat még nincs létrehozva a szerkesztő felületen (bővebben az Adatfeltöltés - Szöveg téma alatt). Ebben az esetben az éles weboldalon nem lesz hivatkozás (link) a szövegelem, a szerkesztőfelületen megjelenő kis piros navigációs négyzet kattintásra az első létrehozott oldalt tölti be.
 
 
Ez az írás a WEB-SET tartalomkezelő rendszer használati útmutatójának (WEB-SET Súgó) egy részlete. Az interneten elérhető a www.webset.hu/sugo/ oldalon.
 
BIT-HUNGARY KFT.
Tel.: +36 1 436 - 1010     Fax: +36 1 436 - 1030     E-mail: info@bit-hungary.hu