wssugo_hun2.gif wssugo_eng2.gif wssugo_deu2.gif
wssugo_logo1c.png
WS_logo.png
 
Összes menü nyitása / zárása
1. Súgó
2. Alapfogalmak
3. Használat
4. Adatfeltöltés
5. Webáruház
6. Fórum
7. Beállítások
8. Letöltés
 
wssugo_home.gif wssugo_sitemap.gif
 
wssugo_title2b.gif
[ 2.1 ]
Mi a WEB-SET?
A WEB-SET egy olyan internetes tartalomkezelő rendszer, amiben a felhasználók saját maguk módosíthatják weboldaluk tartalmát. Önállóan hozhatnak létre új oldalakat, tölthetik fel szöveges tartalommal, képekkel, űrlapokkal, táblázatokkal és egyéb médiaelemekkel.


Szabadság

A WEB-SET-es weboldalak szerkesztése interneten keresztül történik, vagyis bizonyos értelemben platformfüggetlen szolgáltatás. A használatához szükséges egy számítógép, működő internetkapcsolat (nem része a WEB-SET szolgáltatásnak), internetes böngésző program és belépési jogosultság (felhasználói név és jelszó). Ezek birtokában nem csak saját számítógépéről, hanem akár a világ bármely pontjáról és a nap bármelyik percében szerkesztheti üzleti- vagy magánjellegű weboldalát, ha az említett feltételek biztosítottak.


Gyorsaság

Az adatfeltöltés a szerkesztés idejében, pillanatok alatt történik. Így weboldalán bármikor módosít, a frissen felvitt tartalom a böngészők oldalfrissítése után az egész világ szeme láttára egyetlen kattintással változhat meg másodpercekkel a szerkesztés után. Weboldala bármikor naprakész állapotban lehet, mert mentesül attól, hogy bonyodalmas kommunikációt folytasson weboldal-szolgáltatójával az adatfeltöltések miatt, amik hagyományos esetekben rengeteg időt és energiát igényelnek. Feltöltendő anyagait többé nem szükséges elküldenie senkinek, elegendő ha azon a gépen van, amelyiken szerkeszteni kívánja saját weboldalát.


Magam is tudok weboldalt létrehozni?

Igen, egyszerűen és gyorsan. A szolgáltatás WEB-SET-es sablonok kezelésén alapszik. Minden Partnerünknek speciális sablonokat alakítunk ki egy előzetesen, igény szerint kiválasztott arculat alapján. A sablon tulajdonképpen egy állandó "keret", ami nagyvonalakban határozza meg a weboldal szerkezeti felépítését, színvilágát, elkülönülő részek pozícióját, méretét. Ennek a "keretnek" a paraméterei a felhasználó által nem módosíthatóak. A sablonokba kerülnek bele a feltölthető információk, amik a tartalomfeltöltés befejeztével kész weboldalként funkcionálnak és beélesítés után a világhálón megtekinthető weboldallá válnak. A létrehozott oldalak között átjárhatóságot biztosítva weboldal-rendszer alakítható ki és ezen oldalakból áll össze a céges- vagy magánjellegű weblapja.


Mit tudok változtatni?

A tartalom önállóan változtatható. Ebbe beletartoznak a szövegek, képek, táblázatok, termékadatok, valamint a menük és az űrlapok is. Az arculat maga nem változtatható. Ennek oka az, hogy az arculat módosítása olyan bonyolult művelet, ami szaktudást igényel. A sablon, vagyis az állandó "keret" összetett szerkezet, amiben a legkisebb változtatás is kihathat a sablon számos területére. Ezért, ha az arculaton kell módosítani, akkor azt a WEB-SET szakemberei végzik el igény szerint.


Mennyire bonyolult a használata?

A WEB-SET fejlesztésének első számú alapelve volt, hogy bárki szaktudás nélkül tudja használni.
Ezért a megtanulása kevesebb, mint két órát vesz igénybe. Egyszerű, mint bármilyen szövegszerkesztő használata. Például egy szolgáltatás vagy termék leírásának felvitele 1-2 percet vesz igénybe. Ehhez kijelöljük a kapcsolódó képet a számítógépünkön, és a rendszer azt automatikusan feltölti a szerverre, majd szövegmásolással (CTRL-C és CTRL-V) akár egy Word dokumentumból átemeljük a szöveges leírást, és készen is van a termék leírása.
 
 
Ez az írás a WEB-SET tartalomkezelő rendszer használati útmutatójának (WEB-SET Súgó) egy részlete. Az interneten elérhető a www.webset.hu/sugo/ oldalon.
 
BIT-HUNGARY KFT.
Tel.: +36 1 436 - 1010     Fax: +36 1 436 - 1030     E-mail: info@bit-hungary.hu